Prentenboek over Saga de orka​​​​​​​
Het wordt winter in het hoge noorden. Saga en haar familie hebben al twee dagen niets gegeten. Dan besluit grootmoeder om in een fjord te wachten op de grote scholen haring die daar ieder jaar komen overwinteren. Maar daar heeft Saga helemaal geen zin in. Ze houdt niet van haring! Stiekem gaat de jonge orka in haar eentje op jacht naar iets wat ze wél lust.
In dit avontuurlijke prentenboek duik je onder in de wonderlijke waterwereld. Geniet van de levensechte illustraties en kom van alles te weten over de orka's in de Noord-Atlantische Oceaan.
Saga wint de EigenWijsPrijs 2021!
2 juli 2021 werd in een online video bekendgemaakt dat mijn prentenboek de kinderjury EigenWijsPrijs heeft gewonnen. Kinderen uit heel Nederland hebben in totaal meer dan 10.000 punten verdeeld en daarbij kwam Saga voor de middenbouw als beste boek uit de bus. Geweldig dat juist de doelgroep het prentenboek zo waardeert. Heel erg bedankt allemaal!
Saga was ook genomineerd voor de vakjuryprijs het Hoogste Woord. Niet gewonnen maar wel een heel mooi juryrapport. Hieronder een stukje daaruit: 
"Met zijn debuut Saga de orka die geen haring lustte heeft Leonard Boekee een fantastisch visitekaartje afgegeven. Door de goede spanningsbogen en karakterisering weet de auteur de lezer echt mee te nemen in het verhaal. De informatieve kaderteksten hebben een duidelijke toegevoegde waarde. De illustraties maken van het boek een visueel feestje."
De EigenWijsPrijs en het Hoogste Woord zijn een initiatief van de Stichting Platform Christelijke Kinderboeken, die zich inzet voor kwaliteit in en promotie van christelijke kinderboeken. Kijk voor meer info en de video van de bekendmaking op www.christelijkekinderboeken.nl
Laat je voorlezen uit 'Saga, de orka die geen haring lustte'
Het luisterboek is gratis beschikbaar voor iedereen!
Tip: haal het prentenboek in huis en geniet dubbel van dit avontuur. Veel plezier!

Een schetsboek vol aan krabbels, ideeën en probeersels.

Saga 'zwom' al een paar jaar rond in mijn hoofd. Een prachtig verhaal over een jonge orka in de Noord-Atlantische Oceaan. En nu is Saga werkelijkheid geworden in de vorm van een prentenboek. Speciaal voor kinderen (en volwassen kinderen) die houden van avontuur, natuur en eigenwijze, jonge orka's. Het verhaal wordt aangevuld met informatieve tekstjes voor degene die nét iets meer wil weten. En natuurlijk spelen de illustraties de hoofdrol. Realistisch van stijl en vol van kleur en leuke details.

Links een kleurenschets en rechts de uitgewerkte illustratie.

Waar is het boek verkrijgbaar?
Het boek is uitgegeven door Uitgeverij Columbus, onderdeel van Royal Jongbloed. Het boek is verkrijgbaar in alle (online) boekhandels. 
Via onderstaand formulier kun je ook gesigneerde exemplaren bestellen. Extra leuk natuurlijk! Vul het formulier zo volledig mogelijk in. De bestelling wordt in behandeling genomen zodra er € 15,99 + € 4,- verzendkosten is overgemaakt op NL23RABO0314127836 t.n.v. L.A. Boekee, ov.v. Bestelling Saga. We streven ernaar om het boek binnen 2 werkdagen te verzenden.
Bestel
Bedankt!

Procreate op de iPad is een geweldige tool om de uiteindelijke tekening te maken. Hier zie je hoe dat proces verloopt.

Schrijf je in voor mijn digitale nieuwsbrief