Verschenen in 2020 - Herdruk in 2023
Saga, de orka die geen haring lustte
Het wordt winter in het hoge noorden. Saga en haar familie hebben al twee dagen niets gegeten. Dan besluit grootmoeder om in een fjord te wachten op de grote scholen haring die daar ieder jaar komen overwinteren. Maar daar heeft Saga helemaal geen zin in. Ze houdt niet van haring! Stiekem gaat de jonge orka in haar eentje op jacht naar iets wat ze wél lust.

In dit avontuurlijke prentenboek duik je onder in de wonderlijke waterwereld. Geniet van de levensechte illustraties en kom van alles te weten over de orka's in de Noord-Atlantische Oceaan.

Uitgeverij: Columbus
Hardback | 9789085434542 | 32 pagina's
Eerste druk: 21 augustus 2020
Tweede druk: 13 september 2023

Waar te koop?
Het boek is verkrijgbaar bij jouw favoriete boekhandel voor € 16,99. Wil je een gesigneerd exemplaar ? Klik op onderstaande knop en geef je wensen door. 
Bekijk hieronder de boektrailer
Laat je voorlezen uit het gratis luisterboek
Het luisterboek is gratis beschikbaar voor iedereen! Klik op de video hieronder en laat je meenemen in de wonderlijke onderwaterwereld.
Tip: haal het prentenboek in huis en geniet dubbel van dit avontuur. Veel plezier!


"De illustraties zijn levensecht, de sfeer van het koude noorden is goed getroffen en je raakt niet uitgekeken op de kleurschakeringen in lucht en water. De dieren lijken naar je toe te zwemmen. Dit originele, verfrissende debuut, waarin fantasie en realiteit innig met elkaar zijn verstrengeld, zal ongetwijfeld veel jonge fans gaan boeien."

Nederlands Dagblad
4 december 2020
Leuke ideeën voor Saga in de klas
Saga, de orka die geen haring lustte is heel geschikt om te gebruiken voor kleutergroepen en in de onderbouw. Kinderboekenjuf.nl heeft leuke lesideeën ontwikkeld om met het prentenboek aan de slag te gaan.